Novice

Kolektivni dopust

Obveščamo vas, da imamo od 05.08.2019 do 16.08.2019 v podjetju Aurenis d.o.o. kolektivni dopust.

več ...

Zaposlimo

V podjetju Aurenis d.o.o. iščemo sodelavce za delo v proizvodnji.

več ...

Obvestilo poslovnim partnerjem

Obveščamo vas, da smo se preselili na novo lokacijo in spremenili poslovni naslov. Naš nov naslov je Poljubinj 112, 5220 Tolmin.

več ...

Obvestilo javnosti - gradbeni odpadki

V našem zbirnem centru prevzemamo sledeče gradbene odpadke in odpadke iz rušenja objektov.

več ...

Obvestilo poslovnim partnerjem

Obveščamo Vas, da se je podjetje Srebrni loti Renato Škoberne s.p. preoblikovalo v drugo pravno organizacijsko obliko in sicer v družbo z omejeno odgovornostjo.

več ...

|

 

  Kontakt

   AURENIS d.o.o.
   Poljubinj 112
   SI-5220 Tolmin

   Tel.: 05 381 03 84
   Faks: 05 381 03 87
   E-mail: info(at)aurenis.si

Storitve

Odkup oz. odvoz odpadnih materialov

Nudimo odkup oz. odvoz odpadnih materialov, ki vsebujejo plemenite ali barvne kovine:

  • telefonske centrale;
  • bakreni kabli;
  • kontakti;
  • kovice.

         

 

         

 

         

 

Odvoz odpadne električne in elektronske opreme (OEEO)

 

Kaj je električna in elektronska oprema?

Električna in elektronska oprema je izdelek, ki je za svoje pravilno delovanje odvisen od električnega toka (napetostno omrežje, baterija, akumulator...) ali elektromagnetih polj in ne sodi med kosovne odpadke, temveč se jo mora zbirati ločeno.

 

Kam s staro?

Distributerji električne in elektronske opreme morajo od končnega kupca brezplačno prevzeti star aparat ob dobavi novega, če kupec to želi. Odpadno električno in elektronsko opremo lahko oddate v okviru razreda, v katerega se kupljena oprema uvršča in sicer po sistemu enakovrednosti.

 

Zakaj je pomembno ločeno zbiranje električne in elektronske opreme?

Električna in elektronska oprema vsebuje mnogo okolju nevarnih snovi, ki se jih s posebnimi postopki, prilagojenimi posamezni vrsti aparata oziroma opreme, uniči ali ponovno uporabi.

 

Kako poteka razgradnja računalnika?

Računalniki vsebujejo zelo zapleteno mešanico številnih snovi (plastično ohišje, stekleni zasloni, kovinski prevodniki in žice, silicijevi čipi, kondenzatorji itd.), izmed katerih mnogi vsebujejo nevarne snovi. Najprej je treba ročno ločiti vse sestavne dele, kot so trdi disk, spominski čipi, vtiči, kabli in vezja. Nekatere je mogoče ponovno uporabiti. Kovino in plastiko se prav tako odstrani za recikliranje. Računalniški monitorji (kakor tudi televizijski zasloni) vsebujejo močno onesnažujoče snovi, kot so svinec, kadmij in živo srebro. Te snovi se ločujejo od stekla in se ponovno uporabljajo kot surovine. Po dekontaminaciji je mogoče reciklirati tudi steklo. Tudi vezja računalnikov vsebujejo nevarne snovi, ki jih je treba odstraniti. Vezja vsebujejo majhne količine žlahtnih kovin, kot sta srebro in zlato.